Vader & Zoon

Biografie

Mijn naam is Gijs van Sorgen. Ik ben een gedreven, enthousiaste en ondertussen zeer ervaren allround geluid- en systeemtechnicus. Corporate events, theatertours, concerten, gala’s, festivals maar ook orkesten. In binnen- en buitenland. Ik mix op alles, met alles! Digitaal en ook nog steeds analoog.

Als jongste zoon van de plaatselijke elektricien in het Zeeuws Vlaamse IJzendijke ben ik opgegroeid tussen alles wat met elektrisch te maken had: lampen, snoeren, schakelaars, stopcontacten, radio, TV, video en zelfs nog vinylplaten. Met zowel een installatie als elektronica-reparatiedienst aan huis werd de interesse voor techniek al vroeg aangewakkerd.

Mijn oma was een multitalent op muziekgebied en speelde naast piano ook nog viool. Van haar heb ik de liefde voor muziek overgenomen. Op mijn negende jaar ben ik begonnen met pianolessen. Met voldoende eigen fanatisme, oma als dagelijkse begeleidster en wekelijks les van een pianoleraar waren de lesboekjes al snel niet aan te slepen.

Na het doorlopen van de LTS Elektrotechniek en de vervolgopleiding op de MTS in Computerhardware en Datacommunicatie besloot ik toch iets met die liefde voor muziek te willen gaan doen. Codarts in Rotterdam bood de opleiding die beide werelden eigenlijk perfect samenvoegde: Toetsen en Toegepaste Elektronica. Piano/toetsen spelen en daarnaast basis studiotechniek en MIDI-sequencing. De interesse in geluidstechniek in bredere zin volgde snel. Naast studiowerk ging ik via deze weg na 1,5 jaar al de live-eindexamens mixen. En ondertussen speelde ik in het land met bandjes, ging ik als geluidsman mee met andere bands, en deed ik het geluid bij mijn eerste klassieke concerten.

Na mijn afstuderen ben ik vrijwel meteen als zelfstandige aan de slag gegaan. En vanaf dat moment is de agenda van Van Sorgen Audio altijd goed gevuld gebleven.

Ik streef ernaar om het maximale uit beschikbaar gestelde apparatuur te halen zodat publiek, klant en opdrachtgever na afloop met een voldaan en tevreden gevoel naar huis gaan. Als geboren en getogen Zeeuws Vlaming en als zoon van een ondernemer ben ik van het type “niet lullen maar poetsen”.

Op de pagina Referenties & Ervaring is een overzicht te vinden van wat ik door de jaren heen zoal gedaan heb.